top of page

6 redenen om voor een gastouder te kiezen

Waarom gastouder?

1. Flexibel

Bij een kennismakingsgesprek wordt natuurlijk gekeken naar jouw specifieke wensen en behoeftes.

- Wanneer moet de opvang plaatsvinden?

- Op welke dagen?

- Tijdens kantooruren of in het weekend of juist op wisselende dagen?

 

Iedere situatie is verschillend. Dat vraagt om een flexibele manier van kinderopvang. Dit is mogelijk, zelfs in de vakantieperiode!

2. Maatwerk

Ik probeer zo veel mogelijk rekening te houden met de individuele behoeften. Denk hierbij aan het zindelijk maken van jouw kind, voedingswensen en/of diëten. Ik kijk ook hoe uw kind zich gedraagt ten aanzien van de andere kinderen en leer de sociale vaardigheden. 

 

Ieder kind is verschillend en elke leeftijd vraagt een andere aanpak.

Het kind bepaalt 'de maat' van het werk' van mij als gastouder.

3. Kleinschaligheid

Jouw kind wordt opgevangen in een omgeving waar maximaal 5 kinderen (onder de 4 jaar) verblijven, waaronder maximaal 2 baby's. Ik werk voornamelijk met kinderen tussen de leeftijd van 0 t/m 4 jaar.

Een gastouder mag maximaal 6 kinderen onder de 5 jaar opvangen.

Bij meer dan 3 kinderen ben ik verplicht om een achterwacht te hebben. Hiervoor maak ik gebruik van een vertrouwde hulp om alle aandacht te kunnen blijven geven aan de kinderen.

4. Betaalbaar

In tegenstelling tot een reguliere kinderopvang betaal je bij een gastouder de werkelijk afgesproken uren. Dat kan een flink voordeel opleveren.

 

Een gastouderbureau

Van dit bedrag gaat ook een deel naar het gastouderbureau waar ik mee samenwerk. Het gastouderbureau heeft een verplichte kassiersfunctie. Alle betalingen verlopen dus via het gastouderbureau. Het gastouderbureau doet samen met de ouders van de kinderen de aanvraag van de toeslag bij de belastingdienst. In samenwerking met ons Gastouderbureau maak ik een bruto-netto tariefberekening. Klik hier voor meer informatie over mijn samenwerking met het gastouderbureau

5. Kwaliteitseisen

Jij wilt natuurlijk dat jouw kind of kinderen in een veilige omgeving opgroeien. Daarom stelt de overheid kwaliteitseisen aan de kinderopvang.

 

Alle gastouders moeten in het landelijke register kinderopvang worden ingeschreven. Ik sta ingeschreven onder het unieke registratienummer: 291190200.

(Dit nummer heeft u ook nodig om subsidie aan te vragen).

Gastouders moeten verder aan de volgende eisen voldoen:

- Een erkend MBO - 2 diploma bezitten.

- Een verklaring omtrent goed gedag, via de gemeente hebben.

- Een officieel certificaat EHBO voor kinderen hebben.

- Veiligheid en hygiënemaatregelen treffen op de opvanglocatie.

Gastouders kunnen via het gastouderbureau diverse aanvullende seminars volgen om hun kennis te vergroten.​

Klik hier voor meer informatie over Kwaliteit

6. Eén gastouder

Het fijne van een gastouder is dat je maar met 1 persoon te maken heeft. Dat is bij de reguliere kinderopvang anders. Jouw kind heeft dus ook altijd met dezelfde persoon te maken. Dat is vertrouwd en veilig, zeker wanneer ze zo klein zijn. Als gastouder breng ik veel tijd door met het kind. We kunnen samen leuke dingen doen.

Hierdoor krijgt jouw kind:

Een bekende omgeving met mensen, minder prikkels en meer rust!

Profielfoto.jpg
Ervaar de Zorgzame Expertise van Coby als Gastouder!
bottom of page